Om oss

Sköna kläder för spralliga barn!

Unika barnkläder designade och producerade i Sverige


Gröna Tråden erbjuder kläder för barn i storlek 50-116, ca 0-6 år. Vårt sortiment innehåller även leksaker, tvättlappar och rengöringspads. Inom kort kommer vi dessutom att kunna erbjuda ekologiska tyger, så håll utkik! :)


Den "gröna tråden" 

Vi jobbar med ekologiska och återanvända material så långt det är möjligt, och syr våra varor själva här i Sverige vilket innebär en schysstare produktion för både människor och miljö.

Gröna Tråden använder i första hand tyger som är certifierade enligt Global Organic Textile Standard (GOTS). Det är den ledande märkningen för världens textilproduktion. Varje steg i produktionskedjan (odling, spinning, vävning/stickning, färgning, beredning, etc) måste  uppfylla kriterier där största möjliga hänsyn tas till miljön. Stränga regler finns för användande av kemikalier. GOTS  inkluderar även sociala kriterier för de som arbetar  med odling och beredning av bomullen.

Vill du läsa mer? Klicka här så kommer du till GOTS hemsida.


Re-design 

Vi arbetar också med återanvändning av material, och gör nya saker av "gamla" tyger. Second hand-fynd sys om och får ett andra liv som nya fina barnkläder. 

Genom att återanvända ett kilo bomull sparas upp till 29.000 liter sötvatten, 15 kg koldioxid och upp till 0,9 kg bekämpningsmedel (i konventionell bomullsproduktion). Mer om bomullens miljöpåverkan kan du läsa här på Världsnaturfondens (WWF) hemsida.

Vi säljer också några leksaker tillverkade av Selyn Exports på Sri Lanka. Selyn är medlem i World Fair Trade Association och tillverkar handgjorda produkter. Överskottet från verksamheten används i Selyn Foundation för utbildning  och att kunna ta fler människor ur fattigdom. Läs mer om Selyn Exports på deras hemsida.


Gröna Trådens unika design

Vi tycker att barnkläder ska vara sköna och lekvänliga, och gärna fantasifulla, färgglada och fina!

Gröna Tråden delar inte upp kläder efter kön eftersom flickor och pojkar har samma behov av bekväma kläder man kan röra sig i och tycka om.

Allt sys upp i liten skala i vår ateljé i Landvetter utanför Göteborg, vilket gör produkterna unika. Ofta finns bara ett fåtal av varje plagg eller produkt, så passa på om du hittar något du gillar!


Varmt välkommen till Gröna Tråden!

Lina Zachrisson, designer och ägare